3,5% PENTRU ASM

Dacă doriți să ne susțineți financiar pentru continuarea acțiunilor noastre, puteți direcționa către Asociația SUFLET MUȘCELEAN 3.5% din impozitul pe veniturile obtinute în anul anterior.

Știți ce aveți de făcut?

Descărcați de aici DECLARATIA 230 (pentru venituri salariale).

 

Declarația trebuie depusă la ANAF până la data de 25 mai, inclusiv!

Dacă nu știți toate detaliile despre această facilitate și procedura prin care puteți direcționa 3.5% către ASM, atunci vă invităm să citiți mai departe pentru a înțelege cum ne puteți susține.

Ce este facilitatea 3.5% pentru ONG?

Prin facilitatea 3.5% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcționeze 3.5% din impozitul pe venit plătit deja statului român către o entitate non-profit.

Facilitatea permite tuturor cetățenilor români care au realizat venituri legale, impozabile, să decidă modul în care se întorc în societate cele 3.5 procente din impozitul plătit deja către stat, direcționând această sumă către o organizație non-profit. Practic, dumneavoastră spuneți statului cum vreți să fie cheltuită o sumă de bani (reprezentând 3.5% din impozitul pe veniturile realizate de dumneavoastră anul anterior) pe care deja ați plătit-o la stat!

Atenție: această sumă NU este o donație sau o sponsorizare, ci este de fapt parte a bugetului de stat (la care ați contribuit prin impozitul plătit pe veniturile realizate), sumă pe care dumneavoastră decideți să o direcționați către o entitate non-profit, precum Asociația SUFLET MUȘCELEAN.

Cine poate direcționa 3.5%?

TOATE persoanele fizice care în anul anterior au realizat venituri:
1. salariale
2. din pensie
3. alte tipuri de venituri pe care le declară prin Declarația Unică

Salariații trebuie să depună Declarația 230, iar persoanele fizice cu alte venituri și Persoanele Fizice Autorizate (PFA) trebuie să depună Declarația Unică.

Cum direcționați 3.5%?

Puteți depune Declarația 230 online dacă aveți cont pe site-ul ANAF.

Pentru procedura pentru depunerea Declarației 230 offline, la sediul ANAF de care aparțineți, trebuie să vă interesați de program și procedură.

Ce facem cu banii?

Îi folosim pentru a acoperi costurile acțiunilor pe care le avem în derulare. Anual publicăm un raport de activitate cu acțiunile întreprinse și cu proiectele pentru viitor.

Opțional: spuneți și altora!

Dacă credeți că facem lucruri bune, spuneți tuturor celor apropiați (familie, colegi, prieteni) de noi și spuneți-le să direcționeze și ei 3.5% către Asociația SUFLET MUȘCELEAN.

Dacă tot aveți posibilitatea să decideți ce face statul cu 3.5% din impozitul vostru, fiți responsabili și direcționați banii pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie și undeva unde aveți posibilitatea să verificați modul în care sunt cheltuiți!

Vă mulțumim pentru susținere!